Πόρτες Ασφαλείας LOFT – η διαφορά βρίσκεται στην λεπτομέρεια (μέρος Γ)

26 Ιολ.

μέρος Γ – άλλες πόρτες και μερικά σημαντικά σημεία

Μη έχοντας διαβάσει τα προηγούμενα ομότιτλα άρθρα μας, και πιστεύοντας πως όλες οι θωρακισμένες πόρτες είναι λίγο πολύ ίδιες, αγοράσατε μια που σας φάνηκε φθηνή.

Μερικούς μήνες αργότερα και μετά από συζητήσεις με φίλους, αρχίζετε να διαπιστώνετε πως η πόρτα που τοποθετήσατε δεν είναι αρκετά ασφαλής. Οι επιλογές σας είναι – να αγοράσετε μια καινούργια πόρτα (το αποκλείετε αφού μόλις έχετε πληρώσει για αυτήν ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό) – και να αλλάξετε την κλειδαριά.

Μιλώντας με έναν δύο τεχνίτες για την αλλαγή της κλειδαριάς, διαπιστώνετε πως αυτό κοστίζει αρκετά, από 250 έως 500 ευρώ, αναλόγως. Αρχίζετε να σκέφτεστε ήδη πως αν είχατε πάρει την λίγο ακριβότερη πόρτα της LOFT, δεν θα χρειαζόντουσαν αυτά τα έξοδα. Διαπιστώνετε επίσης πως ο κλειδαράς ζητά να δει την πόρτα σας πριν σας δώσει τελική τιμή. Αναρωτιέστε ποια μπορεί να είναι η διαφορά από πόρτα σε πόρτα και η τιμή διαφέρει.

Η διαφορά και εδώ είναι – ΣΤΗΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.

Μετά από όλα όσα είδαμε πιο πριν, μια άλλη τέτοια σημαντική λεπτομέρεια είναι και η δυνατότητα επισκεψιμότητας της πόρτας, σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε αλλαγές ή επιδιορθώσεις.

Οι περισσότερες πόρτες που βλέπουμε στην αγορά είναι κάπως έτσι.

Στην περίπτωση αυτή, πέρα από την κλειδαριά που είναι επισφαλής, παρατηρούμε άλλα τρία σημεία:

Α. η κλειδαριά προστατεύεται εξωτερικά από μια λεπτή πλάκα μετάλλου – σε αντίθεση με την Πόρτα Ασφαλείας της LOFT που η μη διαρρήξιμη κλειδαριά της προστατεύεται με ένα επιπλέον χοντρό φύλλο ατσαλομαγγανίου.

Β. η θωράκιση της πόρτας είναι ένα λεπτό φύλλο χάλυβα – στην περίπτωση της φωτογραφίας, το κόψαμε με ανοιχτήρι για κονσέρβες (!!) για να φτάσουμε την κλειδαριά (ένα δικό μας in-joke). Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, η θωράκιση της Πόρτας Ασφαλείας της LOFT είναι από ατσάλι 15/10 που κόβεται ή τρυπιέται δύσκολα και με πολύ θόρυβο.

Γ. η κλειδαριά δεν είναι επισκέψιμη, δηλαδή αυτός που κατασκεύασε την πόρτα, το έκανε με το σκεπτικό ότι δεν θα χρειαστεί να την ξανα-ανοίξει για να την συντηρήσει. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είμαστε αναγκασμένοι να κόψουμε τίποτε για να αλλάξουμε την κλειδαριά. Το  αποτέλεσμα, μια πόρτα που διαρρηγνύεται σε 5 λεπτά να χρειάζεται 1,5 ώρα για την αλλαγή της κλειδαριάς της.

Σε άλλη περίπτωση, στην πιο πάνω φωτογραφία, διακρίνουμε ακόμα τρία σημεία:

Δ. υπάρχουν βίδες πάνω στο φύλλο, οι οποίες όμως δεν εξυπηρετούν τον σκοπό που πρέπει, είναι σχεδόν διακοσμητικές – για να ανοίξουμε την πόρτα χωρίς να κάνουμε ζημιά χρειαστήκαμε όπως είπαμε 1,5 ώρα, γεγονός προσμετρήσιμο στο ποσό του κόστους αλλαγής της κλειδαριάς. Διαφορετικά χρεώνεται η αλλαγή κλειδαριάς σε μια πόρτα στην οποία ο τεχνικός γνωρίζει ότι θα έχει τελειώσει σε 30 λεπτά, και διαφορετικά σε μια που γνωρίζει ότι θα του πάρει τον υπερ-διπλάσιο χρόνο, στον οποίο θα μπορούσε να είχε κάνει ακόμη μια τοποθέτηση, εισπράττοντας τα διπλά χρήματα! Στην Πόρτα Ασφαλείας της LOFT, η ίδια εργασία θα είχε γίνει σε 20 λεπτά (!!!)

Ε. για την μόνωση της πόρτας στο φύλλο υπάρχει μόνο ένα κομμάτι αφρολέξ το οποίο είναι κολλημένο και δύσκολο στην αποκόλληση και αποκατάσταση του – σε αντίθεση, η Πόρτα Ασφαλείας της LOFT φέρει τρία λάστιχα στεγάνωσης και ηχομόνωσης, τοποθετημένα σε ειδική εσοχή, ώστε να μπορούν να αφαιρούνται και να επανατοποθετούνται εύκολα.

Ζ. για να βγάλουμε την εσωτερική επένδυση, έπρεπε να βρούμε κάτω από το κολλημένο αφρολέξ και να ξεβιδώσουμε 12 βίδες, να βγάλουμε τα εσωτερικά πηχάκια κι εκ των υστέρων να βγάλουμε και την εσωτερική επένδυση (και μετά όλα αυτά να τα ξαναβάλουμε!). Στην δική μας πόρτα αυτό θα είχε γίνει δίχως κόπο σε πολύ λίγο χρόνο.

Επιπρόσθετα,

Οι μεντεσέδες είναι άκομψοι και χωρίς καπάκια,

και η επένδυση της πόρτας παλιομοδίτικη και κακής ποιότητας.

Υπάρχουν και διαφορετικές, χειρότερες περιπτώσεις – όπως αυτή της πιο κάτω φωτογραφίας.

Εδώ παρατηρούμε:

Η. το ελάχιστο υλικό θερμομόνωσης και ηχομόνωσης – η δική μας Πόρτα Ασφαλείας έχει διπλή μόνωση εσωτερικά, που της δίνει φυσικά και τις Πιστοποιήσεις της Θερμομόνωσης και Ηχομόνωσης που κατέχει.

Θ. το ότι ο κατασκευαστής προσπάθησε να κάνει την πόρτα πιο ασφαλείας βάζοντας αρκετό μέταλλο, όμως αυτό σκούριασε μετά από 9-10 χρόνια (ίσως και νωρίτερα) – τα μεταλλικά μέρη της Πόρτας Ασφαλείας LOFT είναι ανώτερης ποιότητος ατσάλι, γαλβανισμένο, για να μην σκουριάζει.

Ι. την πλήρη κάλυψη της παλιάς κλειδαριάς εσωτερικά με ένα χοντρό κομμάτι μέταλλο. Και σε αυτή την περίπτωση, ο κατασκευαστής δεν προνόησε για την περίπτωση ανάγκης επίσκεψης της κλειδαριάς, ή μη γνωρίζοντας από ασφάλεια θεώρησε πως ΙΣΩΣ είναι πιο ασφαλές να βάλει και ένα επιπλέον κομμάτι ατσαλιού από μέσα. Η δυσκολία που αυτό επιφέρει στην αλλαγή της κλειδαριάς είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ δεν αυξάνεται η ασφάλεια της πόρτας. Το κόστος λοιπόν για την αλλαγή αυτής της κλειδαριάς είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Τελειώνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε τις επενδύσεις της πόρτας.

Οι περισσότερες πόρτες της αγοράς είναι ένα μίγμα ατσάλινων φύλλων και κασωμάτων συνήθως Ελληνικής ή Βαλκανικής προέλευσης, με ένα συνδυασμό ξύλινων επενδύσεων που οι προελεύσεις τους, Ελληνικές ή και από διάφορες χώρες των Βαλκανίων, μπορεί να διαφέρουν ως προς την σύσταση και προέλευση τους ακόμη και στην ίδια εταιρεία ανά εξάμηνο (!).

Οι επενδύσεις των Πορτών Ασφαλείας της LOFT δεν περιέχουν επικίνδυνα για την υγεία υλικά (όπως φορμαλδεύδη), τα οποία έχουν απαγορευτεί από την ΕΕ εδώ και χρόνια. Και καθώς η εταιρεία μας εγγυάται (βλ. Εγγύηση LOFT) την ανώτερη ποιότητα των πορτών μας, είστε βέβαιοι πως η Πόρτα Ασφαλείας LOFT που αγοράζετε έχει παραχθεί εξ ολοκλήρου στην ΕΕ και άρα πληροί όλες τις διατάξεις ασφαλείας της (γι’ αυτό και φέρει σήμανση CE) κι έτσι είναι απολύτως ασφαλής ΚΑΙ από πλευράς υγείας για σας και την οικογένεια σας.

Τελειώνουμε με ίσως το πιο σημαντικό σημείο από πλευράς πλήθους αποπειρών διάρρηξης – οι Πόρτες Ασφαλείας της LOFT έχουν ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ για ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, δηλαδή τον πιο συνηθισμένο τρόπο ανοίγματος πόρτας από επαγγελματίες και ερασιτέχνες διαρρήκτες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της LOFT και για μια προσφορά,

  • δείτε τα υπόλοιπα σχετικά άρθρα μας, περιηγούμενοι  στο πιο πάνω Μενού
  • δείτε μεγαλύτερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες στο site μας www.myloft.eu
  • επικοινωνήστε μαζί μας στα info@myloft.eu και 2311 241443.

LOFTeam

by

LOFT

Design and Security Experts

________________________

Security Doors by Loft – The difference lies in the details

_

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: